Olejek eteryczny jaśminowy 100% naturalny

SKU: N/A Category: Tag:

Właściwości olejku eterycznego z jaśminu:

  • Poprawia jakość snu
  • Reguluje gospodarkę hormonalną u kobiet
  • Posiada działanie wykrztuśne
  • Właściwości antybakteryjne
  • Chroni skórę przed utratą wody oraz leczy stany zapalne
  • Działanie relaksujące i uspokajajace

Olejek eteryczny z jaśminu- więcej informacji

Olejek eteryczny otrzymuje się z kwiatów jaśminu metodą ekstrakcji z eterem naftowym. Nazwa według INCI :Jasminum Officinale Oil.

 Kwiaty jaśminu uprawiane sa w Północnej Afryce, Francji, Włoszech , Gwinei oran na Komorach, w Indiach oraz Chinach.

Kwiat jaśminu to symbol miłości i romansu, a jednocześnie owiany jest tajemnicą, ponieważ kwitnie jedynie w nocy.  Używany był już w starożytnosci jako składnik perfum. Dziś ceniony jest głównie za swoje właściwości zarówno aromatyczne jak i pielęgnacyjne. 

Właściwości antyseptyczne  olejku jaśminowego– ze względu na zawarty w olejku aldehyd benzoesowy, aldehyd benzoesowy i benzoesan benzylu, działa on bakteriobójczo, przeciwgrzybicznie i przeciwwirusowo. Używany zewnętrznie na rany zapobiega tężcowi.

Olejek jaśminowy służy do regulowania gospodarki hormonalnej. Szczególnie polecany kobietom przy bolesnych miesiączkach oraz aby zapobiegać przedwczesnej menopauzie.

Jest szczególnie cenny jako składnik naturalnych odświeżaczy i zapachów samochodowych, ponieważ działa doskonale na wyrównanie emocji i koncentracje. W naszych produktach olejek eteryczny z jaśminu znajduje się między innymi w  naturalnym zapachu do samochodu Ananda Rose 

Pojemność: 5ml

Producent: Aromatika Ukraina

 

 

 

 

 

 

 

FacebookTwitterGoogle PlusPinterestLinkedin

Description

JAK WYKORZYSTASZ SWÓJ OLEJEK ETERYCZNY Z JAŚMINU W WARUNKACH DOMOWYCH?

Przede wszystkim możesz wykorzystywać go jako główny składnik do olejów bazowych służących do masaży. Cudowny zapach oraz właściwości olejku eterycznego z jaśminu sprawiają, że chętnie do niego wracamy. Nie ma nic przyjemniejszego jak dobry masaż, który nie tylko relaksuje ale doskonale wpływa na skórę.

Może Ci służyć jako składnik prostych domowych perfum i kosmetyków. Jego właściwości pobudzające oraz dobroczynne dla skóry sprawiają, że jest cennym składnikiem balasamów i musów do ciała.

Jest idealny do tworzenia naturalnych odświeżaczy, dyfuzorów oraz zapachów do samochodu.

Opinie

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.

Pierwszy oceń “Olejek eteryczny jaśminowy 100% naturalny”