Olejek eteryczny z paczuli

19 

SKU: N/A Category: Tag:

Jakie korzyści zapewni olejek eteryczny z paczuli?

  • Posiada działanie przeciwzapalne i antyseptyczne
  • Uspokaja i pozytywnie wpływa na nastrój
  • Przyczynia się do wytwarzania większej ilości hormonów szczęścia oraz hormonów płciowych
  • Wspomaga regenerację tkanek, dlatego jest skutecznym środkiem na otarcia, lekkie poparzenia
  • Przyspiesza gojenie
  • Stosuje się do cery trądzikowej

Jak możesz stosować w praktyce naturalny olejek eteryczny z paczuli Dr Beta?

Jest idealnym składnikiem do masaży aromaterapeutycznych. Wystarczy kilka kropli połączyć z olejem bazowym ( migdałowym, awocado lub z pesek winogron). Działa wówczas wygładzająco i  odprężająco. Jest skuteczny w walce z cellulitem.

Możesz go również używać do aromaterapeutycznych kapieli. Taka kąpiel nie tylko będzie przyjemnościa ale ukoi Twoj nerwy przezd snem.

Przede wszystkim  możesz go użyć do aromatyzacji swojego mieszkania. Najlepszy efekt uzyskasz,  gdy  wymieszasz  go z  olejkiem eterycznym z cynamonu, pomarańczy , drzewem różanym.  Taką mieszankę rozpyl w powietrze lub wlej do kominka aromaterapeutycznego. Możesz też użyć dyfuzora ultradzwiękowego lub zapachowej kuli ceramicznej.   Uzyskasz  wóczas cudowny jesienny  zapach, który dodatkowo doskonale zadba o Twój nastrój.

Paczula doskonale przyspiesza  produkcje hormonów szczęścia oraz hormonów płciowych. Przez wielu używana jest jako jeden z afrodyzjaków. Jej aromat znany jest już od czasów starożytnych.  W czasach,  gdy  handel drogimi materiałami był bardzo cenionym zajeciem, kupcy skrapiali swoje materiały olejkiem z paczuli.  Taki zabieg sprawiał, że nie tylko zapewniali zapach materiałom ale odstraszali insekty.   

Paczula doskonale odstrasza  komary, dlatego stosowana jest jako jeden ze składników mieszanek odstraszających te owady.

Można go stosować  na skórę do łagodzenia drobnych otarć lub  poparzeń.

Olejek eteryczny z paczuli posiada bardzo charakterystyczny zapach drzewno-ziemisty. Niektórzy go uwielbiają inni wręcz odwrotnie. 

Zatem podsumowując  olejku z paczuli używamy najczęściej:

  • Do kapieli aromaterapeutycznych
  • Do masaży
  • Jako składnik odstraszajacy komary
  • Do aromatyzowania pomieszczeń i szaf

Ważne:

Olejek z paczuli Dr Beta jest rekomendowany prze Polskie Towarzystwo Aromaterapeutyczne.

Nazwa według INCI: Pogostebon Cabin Oil

Pojemność: 9 ml

Producent: Pollena Aroma Sp. z o.o.

Kraj pochodzenia olejku z paczuli: Indonezja

FacebookTwitterGoogle PlusPinterestLinkedin

Description

Pozostałe informacje-olejek eteryczny z paczuli.

Ten w 100% naturalny olejek eteryczny jest szczególnie wskazany dla osób cierpiących na depresje. Pomaga zwalczyć uczucie niepokoju gniewu i smutku.

Możesz bez obaw stosować go na ciało. Stosowany w masażach, olejek paczulowy działa przeciwzapalnie, przynosi ulgę w gorączce i zapaleniu stawów. Ma działanie antyseptyczne: przeciwdziała powstawaniu stanów zapalnych, rozwojowi zakażeń i infekcji.

Dodatkowo olejek eteryczny z paczuli posiada działanie przeciwgrzybiczne. Pomaga zwalczyć egzemy, łupież i trądzik.

To co będzie dla wielu istotne:)

Działa jak silny afrodyzjak. Stosowany w przypadku osób odczuwających spadek libido.

Opinie

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.

Pierwszy oceń “Olejek eteryczny z paczuli”